Gratinirane pokrovače

Ljubezensko kosilo.

Sestavine

– 6 jakobovih pokrovač (kapesant)
– 40 g masla, 0,6 dl oljčnega olja
– 1–2 stroka česna
– žlica sveže stisnjenega limonovega soka
– žlička naribane limonove lupinice
– 2 žlički timijana, 2 žlici nasekljanega peteršilja
– 20 g krušnih drobtin, 2 ščepa soli, ščep popra
– 80 g naribanega parmezana ali pekorina
– priloga: rukola, češnjev paradižnik (približno 12 kosov), oljčno olje

Priprava

1. Na maslo stresemo drobno sesekljan česen, dodamo timijan, peteršilj, sok in lupinico limone, sol, poper in oljčno olje. Vse skupaj dobro pretlačimo z vilicami. Na koncu primešamo še krušne drobtine.

2. Jakobove pokrovače speremo pod mrzlo vodo, da odstranimo morebitni pesek. Na vsako naložimo 2–3 zvrhane žličke nadeva.

3. Po vrhu posujemo nariban parmezan ali pekorino.

4. Školjke zložimo na velik pekač, ki ga lahko obložimo s papirjem za peko, in pečemo pečici, v segreti na 190–200 stopinj, 13 minut.

5. Medtem v ponvi segrejemo 2 žlici oljčnega olja in popečemo češnjeve paradižnike.

6. Gratinirane školjke postrežemo na posteljici iz rukole s popečenimi češnjevimi paradižniki. Zraven ponudimo še popečen kruh.

Preberite še: Kako s preprostim poskusom preverite, ali je med pravi

Recept in fotografije Tamara Ružić/Gourmantica.com

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana