Odprta Kuhinja

Hiter piščančji casserolle za vso družino

A+   A-
Odlična kombinacija okusov.



Priprava vam bo vzela 10 minut, čas peke pa 30 minut.

Sestavine


- 8 kosov piščančjega mesa
- 4-6 velikih mesnatih paradižnikov
- 4 stroki česna
- 250 g šampinjonov
- pol šopka bazilike
- 2 dl vode, vina ali jušne osnove
- sol, poper
- malo maščobe

Priprava


1. Paradižnike grobo narežemo, česen oluščimo in stremo ter vse skupaj damo v globok pekač.

2. Pečico vklopimo na 200-210 stopinj.

3. Gobice narežemo na polovice in prihranimo.

4. V ponvi segrejemo maščobo in na njej opečemo meso z vseh strani. Nato meso položimo v ponev na paradižnike.

5. V ponev stresemo gobice, jih na hitro popražimo in prav tako dodamo v pekač. Vse skupaj posolimo, popramo, začinimo s polovico bazilike, prilijemo tekočino, pokrijemo in porinemo v segreto pečico za 20 minut. Med peko po potrebi prilivamo tekočino.

6. Ko je meso pečeno, pekač vzamemo iz pečice, jed dodatno začinimo z baziliko in ponudimo s kuskusom in veliko skledo mešane solate.
Opomba: Čas peke je odvisen od kosov mesa. Kos mesa s kostjo bo pečeno šele šele po 45 minutah, kosi beder brez kosti in kože pa že v 20 minutah.

Preberite še: Novi gurmanski kotički na Hrvaškem, ki jih morate obiskati še to poletje

Fotografija: Krištof Koman
Datum Objave: 4.8.2018 ob 08:08

Več iz te teme:

piščaneccasserolle

Naročite se na e-novice:

Mojca Koman
Mojca KomanVsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.