Odprta Kuhinja

Hitra bezgova pita

A+   A-
Brzinska ideja za sladico.


Sestavine


- testo za palačinke po lastnem receptu
- bezgovo cvetje
- rum, vanilja in sladkor po okusu
- jagode
Sorodna vsebina: Tako bodo palačinke odlično uspele

Priprava


1. Pripravimo malo gostejše testo za palačinke.

2. Očistimo bezgove cvetove in jih dodamo v testo, odišavimo z rumom, vaniljo in sladimo po okusu.

3. Pripravljeno testo stresemo v pekač, obložen s peki papirjem. Okrasimo z jagodami in pečemo 30 minut pri 190 stopinjah.

4. Ponudimo ob kepici sladoleda.
Priporočamo še: Kako naredimo dišeče bezgovo maslo

Fotografija: Eva Legiša
Datum Objave: 1.6.2018 ob 07:06

Več iz te teme:

pitabezek

Naročite se na e-novice:

Mirjam Grilc
Mirjam GrilcMirjam se s svojo košaro za zelišča potepa daleč proč od naselij, visoko v hribih, kjer si je tudi uredila svoj zeliščni vrt in zeliščno kmetijo, ki jo najdete na strani Aelita.si. Slovi po odličnih zeliščnih pripravkih, pa tudi po izvrstnih jedeh, ki jih pripravlja v svoji sanjski kuhinji s čudovitim razgledom na vrt in gore. Je avtorica knjig z recepti in praktičnimi nasveti, kako si urediti zeliščno lekarno iz številnih zdravilnih zelišč, kako z zelišči obogatiti sladice, poskrbela je za kopico vegetarijanskih jedi za vsak dan in še bi lahko naštevali.