Odprta Kuhinja

Hitro pecivo s cimetovim posipom

A+   A-
Preprost posladek za ljubitelje cimeta.


Sestavine za kvadraten pekač 20 x 20 cm


- 60 g masla
- 100 g rjavega sladkorja
- 1,5 žličke mletega cimeta
- 50 g ovsenih kosmičev

Pecivo
- 175 g moke
- žlička pecilnega praška
- 75 g sladkorja v prahu
- pol žličke soli
- 75 g masla
- jajce
- 100 ml mleka
- žlička vaniljevega izvlečka

Priprava


1. Pečico segrejemo na 180 stopinj. Pekač obložimo s peki papirjem in namastimo robove.

2. Najprej pripravimo posip: razpustimo maslo in ga v skledi zamešamo s sladkorjem, cimetom in ovsenimi kosmiči. Damo na stran.

3. Vse suhe sestavine stresemo v multipraktik, dodamo maslo in na kratko premešamo, da nastane drobtinasta zmes. Jajce, mleko in vaniljev izvleček zmešamo in rahlo stepemo, prelijemo k maslenim drobtinam in premešamo toliko, da nastane mehko testo. Testo lahko pripravimo tudi tako, da moko, pecilni prašek, sladkor in sol zmešamo v skledi, vtremo maslo in nato vmešamo še stepeno jajce, mleko in vaniljev izvleček.

4. Testo vlijemo v pekač in potresemo s cimetovimi drobtinami.

5. Pečemo 25–30 minut oz. dokler se sredica ne strdi.

Recept: Rachel Allen iz knjige Vse sladko
Fotografije: iz knjige Vse sladko
Datum Objave: 16.12.2018 ob 14:12

Več iz te teme:

cimetpecivo

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja