Hladna kolerabična juha z okusom limone

Čisto brez limone!

Za dva.

Sestavine

– 250 g olupljene in očiščene mlade nadzemne kolerabe
– 5 vejic citronskega timijana
– 3 vejice citronskega šetraja
– list limonske trave
– ½ bio zelenjavne kocke
– žlička oljčnega olja
– 200 ml vroče vode

Priprava

1. Kolerabo olupimo in narežemo na kocke, zeliščne vejice osmukamo, linonsko travo nasekljamo.

2. Olje segrejemo in dodamo osmukana zelišča ter kratek čas popražimo, da se sprostijo arome. Dodamo zelenjavno kocko in 200 ml vode ter pokuhamo približno 5 minut. Odstavimo in ohladimo.

3. Kolerabo v blenderju zmeljemo, da dobimo tekočo osnovo, nato dodamo še jušno osnovo in spet zmešamo.

4. Juho ohladimo v hladilniku in ponudimo hladno, zraven serviramo listna stebla kolerabe.

Namig: Če imate radi bolj mlečen okus, med mešanjem dodajte malo mleka ali mehak kozji sir.
Preberite še: VIDEO: Pet izboljšav za dobre domače burgerje

Fotografija: Eva Legiša

Mirjam Grilc
Mirjam Grilc

Mirjam se s svojo košaro za zelišča potepa daleč proč od naselij, visoko v hribih, kjer si je tudi uredila svoj zeliščni vrt in zeliščno kmetijo, ki jo najdete na strani Aelita.si. Slovi po odličnih zeliščnih pripravkih, pa tudi po izvrstnih jedeh, ki jih pripravlja v svoji sanjski kuhinji s čudovitim razgledom na vrt in gore. Je avtorica knjig z recepti in praktičnimi nasveti, kako si urediti zeliščno lekarno iz številnih zdravilnih zelišč, kako z zelišči obogatiti sladice, poskrbela je za kopico vegetarijanskih jedi za vsak dan in še bi lahko naštevali.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana