Hobotnica v padelci s krompirjem, češnjevim paradižnikom in oljkami

Vrhunska jed iz koprske restavracije Capra v nekaj korakih.

Sestavine za dva

– 1 kg hobotnice
– pest češnjevih paradižničkov
– 4 srednje veliki kuhani krompirji
– 5–6 oljk (perle mediteranee)
– sol, poper, list sveže bazilike
– strok česna, ena čebula

Priprava

1. Neolupljeno hobotnico dušimo pokrito v malo vode, dokler se ne zmehča.

2. V ponvi na segretem oljčnem olju prepražimo žličko sesekljane čebule in žličko sesekljanega česna. Dodamo paradižničke in kuhan krompir, malo vode iz lonca s hobotnico ter pokuhamo, da se omakica zgosti. Potem dodamo še list sveže bazilike. Jed po želji posolimo in popramo, vendar moramo paziti, da ne pretiravamo.

3. Kuhano (neolupljeno) hobotnico popečemo, da postane zlato rjave barve.

4. Serviramo tako, da na krompirjevo podlago položimo hobotnico in po njej posujemo oljke.

Priporočamo še: Praznujte z nami ob prvem rojstnem dnevu in si prislužite planetarni mešalec KitchenAid

Recept: Restavracija Capra
Stiliranje hrane: Žana Kapetanović
Fotografija: Mateja Jordovič Potočnik

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana