Izvrsten limonov kolač s polento

Za ljubitelje malce drugačnih okusov. Rahlo hrustljav kolač, primeren za posladek ob čaju.

Napolnil bo pekač premera 19 do 20 cm.

Sestavine

– 150 g moke
– 70 g instant polente
– 1,5 vrečke pecilnega praška
– 2 jajci
– vrečka vaniljevega sladkorja
– 120 g sladkorja
– 20 g stopljenega masla
– 6 žlic olja
– 2 žlici naribane lupine bio limone
– sok 1 limone
– 100 g kisle smetane

Priprava

1. V posodi zmešamo moko, polento in pecilni prašek.

2. Rumenjake in beljake ločimo. Iz beljakov in vaniljevega sladkorja stepemo trd sneg. Rumenjake, sladkor, maslo in olje penasto stepemo. Dodamo lupinico in sok limone in kislo smetano. Dobro premešamo, nato počasi dodamo še suhe sestavine. Na koncu previdno vmešamo sneg.

3. Maso vlijemo v pomaščen, z drobtinami posut pekač in pečemo na 180 stopinjah približno 35 minut.

4. Pečen kolač rahlo nasočimo s toplim mlekom, ga malce ohladimo in potresemo s sladkorjem. Postrežemo z žlico kisle smetane.

Namig: Po želji kolač premažemo s kislo smetano in šele nato posujemo s sladkorjem.
Priporočamo še:  Jabolčni drobljenec

Besedilo in fotografija: Ana Bulat

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana