Odprta Kuhinja

Izvrstno jabolčno pecivo brez dodanega sladkorja

Odpri galerijo
A+   A-
Kot ga pripravi blogerka Urška Fartelj.


Sestavine


Testo
- 450 g moke
- 250 g sv. masti ali masla
- 2 žlici kisle smetane, 2 jajci
- zavitek pecilnega praška, ščep soli

Nadev
- pribl. 1 kg jabolk

Priprava


1. Sestavine umesimo v gladko testo in ga razdelimo na pol; prvi del razvaljamo in položimo v srednje velik pekač (35 cm x 27 cm), na peki papir.

2. Jabolka olupimo, naribamo. Z jabolčnim nadevom pokrijemo spodnji del testa, jabolka pa z razvaljanim drugim delom testa. Z vilicami testo prepikamo in jabokov lepin pečemo na 180 stopinjah 30–35 minut.

3. Jabokov lepin narežemo na približno na 5 x 5 cm velike kose.

Namig: Če smo sladkosnedi, lahko v nadev dodamo do 3 žlice sladkorja, prav tako v testo, in sicer 150 g sladkorja. Če pa boste pekli brez sladkorja, pazite, da so jabolka dovolj sladka, sicer vam pecivo ne bo všeč.
Priporočamo še: Slivov kolač

Recept: Urška Fartelj
Fotografija: Mateja Jordovič Potočnik
Datum Objave: 3.4.2019 ob 09:04

Več iz te teme:

jabolkajabolčno pecivo

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja