Odprta Kuhinja

Jabolčna juha z rdečo lečo

Odpri galerijo
A+   A-
Domači jabki, vzhodnjaški pridih.


Sestavine


- 5 jabolk
- 150 g rdeče leče (namočene)
- žlička kumine, žlička koriandrovih semen
- žlička soli
- 1 čebula, strok česna
- 1 dl belega suhega vina, 0,5 l vode
- 4 žlice sončničnega olja
- 2 žlici kokosovega mleka
- pol žličke kurkume

Priprava


1. Namočeno lečo skuhamo v slani vodi, približno 10 minut. Odcedimo.

2. Na olju prepražimo nasekljano čebulo in česen. Dodamo olupljena in na kocke narezana jabolka in jih prepražimo. Dodamo lečo in v terilniku zdrobljena semena kumine in koriandra. Še malo prepražimo, nato prilijemo vino. Pokuhamo, da alkohol izhlapi, in prilijemo vodo.

3. Juha naj se še kuha približno 20 minut oz. toliko, da je leča popolnoma mehka, nato jo pretlačimo s paličnim mešalnikom. Pri serviranju ji dodamo še kokosovo mleko, v katero smo vmešali kurkumo.
Priporočamo še: Sočne makove kocke z jabolki

Recept in fotografija: Saša Drobnič Škerjanec, Jagababa.si
Datum Objave: 10.1.2019 ob 14:01

Več iz te teme:

brezmesne jedijuhe in enolončnicejuhajabolkakokosovo mleko

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja