Jabolčna juha z rdečo lečo

Domači jabki, vzhodnjaški pridih.

Sestavine

– 5 jabolk
– 150 g rdeče leče (namočene)
– žlička kumine, žlička koriandrovih semen
– žlička soli
– 1 čebula, strok česna
– 1 dl belega suhega vina, 0,5 l vode
– 4 žlice sončničnega olja
– 2 žlici kokosovega mleka
– pol žličke kurkume

Priprava

1. Namočeno lečo skuhamo v slani vodi, približno 10 minut. Odcedimo.

2. Na olju prepražimo nasekljano čebulo in česen. Dodamo olupljena in na kocke narezana jabolka in jih prepražimo. Dodamo lečo in v terilniku zdrobljena semena kumine in koriandra. Še malo prepražimo, nato prilijemo vino. Pokuhamo, da alkohol izhlapi, in prilijemo vodo.

3. Juha naj se še kuha približno 20 minut oz. toliko, da je leča popolnoma mehka, nato jo pretlačimo s paličnim mešalnikom. Pri serviranju ji dodamo še kokosovo mleko, v katero smo vmešali kurkumo.

Priporočamo še: Sočne makove kocke z jabolki

Recept in fotografija: Saša Drobnič Škerjanec, Jagababa.si

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana