Jabolčni puding z meto in ingverjem

Presno, vegansko in odlično.

Koliko sladko čežano skuhamo, je odvisno od nas samih, upoštevajoč, da v puding vmešamo banano, ki je sama po sebi dovolj sladka. Če izberemo zelo sladko sorto jabolk, sladkorja niti ne potrebujemo, vse pa je stvar okusa.

Sestavine

– 350 g jabolčne čežane (skuhate po svojem okusu)
– 250 ml mandljevega mleka
– 2 banani
– 6 g svežega ingverja
– 2 listka poprove mete
– pol kavne žličke mletega cimeta
– 80 g semen čija

Priprava

1. Ingver olupimo in odmerimo vse potrebno.

2. Mleko, banano, cimet, meto in ingver zmeljemo v blenderju.

3. Pretresemo v posodo ter vmešamo jabolčno čežano in semena čija.

4. Puding ročno dobro premešamo, nato napolnimo v kozarčke in postavimo v hladilnik za 3–4 ure.

5. Okrasimo z rezinami jabolka in ponudimo kot samostojno malico.

Priporočamo še: Jabolko na palačinki
Mirjam Grilc
Mirjam Grilc

Mirjam se s svojo košaro za zelišča potepa daleč proč od naselij, visoko v hribih, kjer si je tudi uredila svoj zeliščni vrt in zeliščno kmetijo, ki jo najdete na strani Aelita.si. Slovi po odličnih zeliščnih pripravkih, pa tudi po izvrstnih jedeh, ki jih pripravlja v svoji sanjski kuhinji s čudovitim razgledom na vrt in gore. Je avtorica knjig z recepti in praktičnimi nasveti, kako si urediti zeliščno lekarno iz številnih zdravilnih zelišč, kako z zelišči obogatiti sladice, poskrbela je za kopico vegetarijanskih jedi za vsak dan in še bi lahko naštevali.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana