Jagodni mousse

Preprosta sladica za lahkotno sladkanje.

Sestavine

– 350 g jagod
– 100 g sladkorja
– 250 g smetane za stepanje (naj bo zelo hladna)
– 8 jagod za dekoracijo

Priprava

1. Očistimo jagode in jih narežemo na manjše kose.

2. V blender damo narezane jagode in sladkor ter zmeljemo v pire.

3. Pol skodelice jagodnega pireja odstranimo in prihranimo.

4. V hladno skledo vlijemo smetano in stepamo, da se strdi.

5. Stepeno smetano nežno dodamo k jagodnemu pireju (ne v tiste pol skodelice, ki smo jo prihranili) in na rahlo premešamo.

6. Pire, ki smo ga prihranili, enakomerno porazdelimo v štiri kozarce, v katerih bomo sladico postregli.

7. Osem jagod (dve za vsak kozarec) prerežemo na polovico in polovice postavimo ob steno kozarca, z ravnim delom proti zunanji strani.

8. Po pireju porazdelimo jagodni mousse in za približno eno uro postavimo v hladilnik, lahko tudi čez noč.

9. Preden postrežemo, po želji po vrhu potresemo koščke čokolade ali položimo metin list.

Poizkusite še: Ričet s Šmarne gore

Fotografija: Thinkstock

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana