Jagodni tiramisu z bezgovim sirupom

Še ena slastna ideja, kako porabiti jagode.

Sestavine za štiri

– 400 g jagod
– 80 ml bezgovega sirupa
– 2 veliki žlici limonovega soka
– 2 jajci
– 2 veliki žlici vaniljevega sladkorja
– 200 g maskarponeja
– ščepec soli

Priprava

1. Jagode operemo, očistimo in narežemo na rezine. Zmešamo jih z bezgovim sirupom in limonovim sokom ter pustimo stati približno 15 minut.

2. Za pripravo kreme ločimo beljaka in rumenjaka, nato zmešamo rumenjaka z 2 do 3 velikimi žlicami soka, ki so ga spustile jagode, ter ju dobro stepemo nad vročo vodo. Ko se mešanica ohladi, dodamo maskarpone.

3. Beljakoma dodamo sol in ju dobro stepemo ter previdno primešamo v kremo.

4. Kremo v plasteh izmenično z jagodami naložimo v štiri kozarce in pustimo, da se ohlaja približno 20 minut.

Priporočamo še: Jagodna limonada z meto in baziliko

Recept in fotografija: Guliver/Stockfood

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana