Januarska »rižota«

Čičerka, riž, leča z zelenčki redkve, kreše.

Sestavine

– 70 g riža parboiled
– 50 g oranžne leče, 50 g zelene leče
– 50 g suhih čičerkinih polovičk
– 40 g čebule
– liter jušne osnove
– oljčno olje, poper, sol
– 2 žlici sira maskarpone
– obilo zelenčkov redkve in kreše (lahko tudi katerih druge)

Priprava

1. Čebulo nasekljamo, riž in čičerko operemo.

2. Oljčno olje segrejemo, dodamo čebulo in kratko podušimo, nato dodamo riž in čičerko, popramo, solimo in zalijemo z 800 ml jušne osnove, nato kuhamo 15 minut.

3. Po 15 minutah sta riž in čičerka skoraj kuhana, zato dodamo oprani leči in po potrebi dolijemo še jušno osnovo.

4. V al dente kuhano jed vmešamo maskarpone in natrgane zelenčke redkve in kreše.

Priporočamo še: Sočne makove kocke z jabolki

Fotografija: Eva Legiša

Mirjam Grilc
Mirjam Grilc

Mirjam se s svojo košaro za zelišča potepa daleč proč od naselij, visoko v hribih, kjer si je tudi uredila svoj zeliščni vrt in zeliščno kmetijo, ki jo najdete na strani Aelita.si. Slovi po odličnih zeliščnih pripravkih, pa tudi po izvrstnih jedeh, ki jih pripravlja v svoji sanjski kuhinji s čudovitim razgledom na vrt in gore. Je avtorica knjig z recepti in praktičnimi nasveti, kako si urediti zeliščno lekarno iz številnih zdravilnih zelišč, kako z zelišči obogatiti sladice, poskrbela je za kopico vegetarijanskih jedi za vsak dan in še bi lahko naštevali.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana