Odprta Kuhinja

Ješprenčkova solata z gomoljnicami in prekajenim svinjskim jezikom

Odpri galerijo
A+   A-
 Bogata zimska solata, polna okusa.


Sestavine za dva


- 100 g ješprenčka
- 100 g prekajenega svinjskega jezika
- 30 g rdečega korenja
- 30 g rumenega korenja
- 30 g kolerabe
- 30 g zelene
- 30 g pora
- sol, poper
- žlica bučnega olja
- žlica kisa
- žlica rastlinskega olja za praženje

Priprava


1. Ješprenj najprej temeljito operemo, nato ga damo v primerno posodo, zalijemo z vodo, posolimo z žličko soli in kuhamo približno 3/4 ure. Ko je kuhan, ga odcedimo in pustimo, da se ohladi.

2. Prekajen svinjski jezik ravno tako kuhamo približno eno uro. Ko je kuhan, ga vzamemo iz posode in ga ohladimo. Ohlajenega olupimo in narežemo na trakce.

3. Medtem ko se kuhata ješprenj in svinjski jezik, pripravimo druge sestavine: korenje, kolerabo, zeleno in por operemo ter narežemo na majhne kocke. Pripravimo večjo ponev in v njej na vročem rastlinskem olju zelo na hitro (1–2 minuti) prepražimo zelenjavo. Na koncu jo še malo posolimo.

4. Prepraženo zelenjavo stresemo v primerno posodo, dodamo ješprenj in jezik.

5. Po okusu popopramo in dosolimo, če je treba. Zabelimo z žlico bučnega olja in okisamo s kakšnim dobrim domačim jabolčnim kisom.

6. Vse skupaj premešamo in postrežemo kot samostojno glavno jed, lahko pa je odlična priloga ali predjed.
Preberite še: Na obisku pri bralcu, ki je s solatnim krožnikom zaslužil tri tisoč evrov

Recept in fotografija: Daniel Vincek
Datum Objave: 6.1.2020 ob 07:01

Več iz te teme:

solataješprenjgomoljnicesvinjski jezik

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja