Jogurtovo poletno pecivo z marelicami in cvetovi plavice

Zelo sočno in puhasto.

Sestavine

– lonček jogurta 0,5 lončka sladkorja (če želite bolj sladko, dodajte ¾ ali cel lonček sladkorja)
– 2 jajci 1,5 lončka moke 0,5 lončka olja
– ščepec soli
– pol vrečke pecilnega praška
– vrečka mareličnega pudinga (lahko je tudi vaniljev)
– 2 lončka cvetov plavice
– 5 manjših sladkih marelic
– olje in malo moke za pomastitev pekača

Priprava

1. Pečico vključimo na 180 stopinj, pripravimo pekač velikosti 25 x 20 cm ter žlico olja pomešamo z žličko moke za premaz pekača. Očistimo cvetove plavice, tako da dobimo le cvetne lističe. Jajca in sladkor penasto vmešamo, nato dodamo jogurt in olje ter premešamo.

2. Moko in pecilni prašek in puding pomešamo med seboj in dodamo k mokrim sestavinam – spet vse skupaj premešamo. V testo dodamo cvetove plavice (ščep prihranimo). Pekač namažemo z oljem, pomešanim z moko, vlijemo pripravljeno testo in v pečici pečemo 10 minut. Marelice razpolovimo in odstranimo koščice ter namesto njih v izdolbine potresemo lističe plavic.

3. Po 10 minutah peke na hitro odpremo pečico in po biskvitu razporedimo marelice, zapremo in pečemo še 35 minut (zadnjih 5 minut dvignemo temperaturo na 190 stopinj Celzija. Pečen biskvit ohladimo in ponudimo ob kepici vaniljevega sladoleda.

Koristen nasvet: Če marelice niso dovolj sladke, jih pred peko potresemo s sladkorjem. Lahko dodamo še kakšno več in z njimi prekrijemo celoten biskvit.
NAMIG: Biskvit je enako dober, če izpustimo jajca in jih nadomestimo z 2 žlicama čičerkine moke.
Poizkusite še: Jabolčni zavitek

Fotografija je simbolična.
Fotografija: Thinkstock

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana