Odprta Kuhinja

Juha z listi redkvice

garden radish cream soup
Odpri galerijo
A+   A-
Tisto, kar ponavadi zavržemo.



Čas priprave: 20 minut, čas kuhanja: 30 minut.

Sestavine


- 200 g krompirja
- 1 šalotka, strok česna
- po 2 veliki žlici masla in moke
- pribl. 8 dl zelenjavne juhe
- 6–8 redkvic
- 150 g listov redkvic
- 0,8 dl smetane
- sol, malo limonovega soka, poper

Priprava


1. Olupite krompir in ga narežite na kocke. Olupite šalotko in česen in ju drobno nasekljajte. Nato ju skupaj hitro popražite na vročem maslu. Vmešajte moko, dodajte krompir in prilijte zelenjavno juho. Pustite rahlo vreti približno dvajset minut, vmes občasno premešajte.

2. Operite redkvice in liste, nato liste grobo nasekljajte. Redkvice narežite na majhne kocke. Dodajte liste redkvice v juho in dobro pretlačite. Po želji pustite vreti do želene gostote ali pa prilijte nekaj zelenjavne juhe.

3. Vmešajte smetano (do štiri velike žlice), dodajte narezane redkvice ter začinite s soljo, limonovim sokom in poprom.

4. Vlijte juho v skodelice, okrasite s preostalo smetano in ponudite gostom. Po želji postrezite še kruh z redkvicami.

Priporočamo še:

Recept in fotografija Guliver/Stockfood
Datum Objave: 13.4.2018 ob 10:04

Več iz te teme:

juharedkvica

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja