Divja juha za 5 minut

… ljubijo jo celo otroci.

Sestavine

– pest (20 g) aktualnih travniških rastlin na jedca (detelja, lakota, oslad, trpotec, rman, kopriva)
– po 2 žlici polente za jedca
– kisla smetana po okusu

Priprava

1. Užitno travniško zelenje operemo, razdelimo na listke in zakuhamo v vodi, za vsakega jedca računamo po 2 dl.

2. Dodamo po 2 žlici polente na jedca in kuhamo še 3 minute, nato solimo in s paličnim mešalnikom zmešamo, da dobimo kremno juho.

3. Na krožniku juho »podkrepimo« še z žlico kisle smetane.

Namig: Ker gre za samonikle rastline, med katerimi so tudi nekatere strupene, naberemo le tisto, kar res poznamo, pravi sogovornica. »Pet minut za divje rastline je tudi ena izmed naših delavnic, na kateri spoznavamo sezonske rastline.«
Preberite še: Kaj pove o vas vaša kuhinja?

Fotografija: Arhiv

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana