Juha iz rdeče paprike

Odlična!

Sestavine

– 3 rdeče paprike
– žlica sončničnega olja
– 1 rdeča čebula
– 2 žlici pšenične moke
– 1,20 l zelenjavne osnove ali vode
– 3 paradižniki
– sol, poper
– malo naribanega sira

Priprava

1. Paprike operemo in očistimo semen ter grobo narežemo. V posodi segrejemo olje ter prepražimo nasekljano čebulo in papriko, da se zmehčajo.

2. Dodamo moko in pražimo 2 minuti, vseskozi mešamo; postopoma dodajajmo vodo, potem paradižnik, sol in poper. Ko zavre, na zmernem ognju kuhamo 20 minut, občasno premešamo.

3. Potem juho zmešamo, da bo gladka. Še enkrat zavremo in takoj postrežemo, na krožniku okrasimo z malo naribanega sira.

Poizkusite še: Slivov kolač

Fotografija: Thinkstock

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana