Juhica iz mlade špinače z riževimi špageti in žličnikom iz rikote z drobnjakom

V pozdrav jeseni!

Za štiri.

Sestavine

– 1 l jušne osnove (piščančje ali zelenjavne)
– 4 velike pesti mlade špinače
– 4 velike žlice rikote (100–120 g)
– manjši šopek drobnjaka, sol in poper
– zavitek instant tankih riževih špagetov (vermicellov)

Priprava

1. Zavremo jušno osnovo in vanjo stresemo oprano špinačo. Kuhamo 3 minute, nato odstavimo in s paličnim mešalnikom zmeljemo. Pokusimo, po potrebi dosolimo in popopramo.

2. Drobno narežemo drobnjak in ga umešamo v rikoto.

3. Špagete pripravimo po navodilu na embalaži in jih odcedimo.

4. Juho nalijemo v krožnike, dodamo testenine in po en žličnik iz rikote z drobnjakom – ter gremo jest!

Priporočamo še: Kolač s pečenimi jabolki, ki navduši

Fotografija: Slavka Ilich

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana