Jurčki na žaru s pršutom, kostanjem in kozjo skuto

Ne pozabite na kostanj!

Sestavine

– 400 g svežih jurčkov
– 250 g sveže kozje skute
– 8 tankih rezin pršuta
– 200 g kuhanega in olupljenega kostanja
– 4 pesti sveže rukole ali druge drobne solatke
– sol, poper
– oljčno olje
– balzamični kis
– šopek svežega peteršilja in šopek česnovih cvetov

Priprava

1. Rukolo operemo in dobro osušimo.

2. Kostanj skuhamo in olupimo.

3. Jurčke očistimo in narežemo na rezine. Na oljčnem olju jih zlato rjavo opečemo, solimo in popramo.

4. Kozjo skuto tudi v ponvici opečemo, da dobi zlato rjavo skorjico. Rukolo začinimo s soljo, oljčnim oljem, balzamičnim kisom, dodamo tudi na grobo nasekljan peteršilj in česnove cvetove.

5. Položimo na krožnik, nanjo pa pečene jurčke, kostanj, kozjo skuto in tanke rezine pršuta.

Namig: Po želji še malo pokapamo z dobrim balzamičnim kisom. Zraven postrežemo košček svežega rženega kruha.

Besedilo in kuharija: Saša Drobnič Škrjanec

Fotografija: www.jagababa.si

Poizkusite še: bučni njoki, sir s koprivo in med

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana