Kako naredimo granolo

Iz bio sestavin!

Sestavine

– 700 g ovsenih kosmičev, 1,5 dl rozin
– 1 dl sezama, 1 dl sončničnih semen, 0,5 dl bučnih semen
– približno 100 g stopljenega masla in 1 dl medu
– pol žličke soli in žlička cimeta

Priprava

1. Pečico vklopimo na najvišjo temperaturo (vsaj 230 stopinj). V manjši kozici stopimo maslo in med.

2. Vse suhe sestavine stresemo v večjo posodo. Dodamo sol in cimet ter dobro premešamo. Dodamo še tekoče sestavine in spet dobro premešamo.

3. V večji pekač položimo papir za peko, nanj razprostremo mešanico in postavimo v pečico. Znižamo temperaturo na 160 stopinj in pečemo 20–25 minut. Večkrat pomešamo, da se granola lepo zapeče. Nato jo vzamemo iz pečice in ohladimo. Pretresemo jo v zaprto posodo in zamrznemo.

4. Seveda pa je nekaj takoj pojemo.

Namig: Granolo sem potresla na marelične cmoke in prelila z drobtinicami, pogretimi na maslu ghee, za zajtrk pa z grškim jogurtom. Vnuk ima te »hrus­tljavčke« najraje prelite z vročim mlekom!
Poizkusite še: Piščanec v smetanovi gorčični omaki

Recept in fotografija: Slavka Ilich

 

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana