Karamele z arašidovim maslom

Okus za nove generacije.

Sestavine

– 200 g arašidovega masla (čistega in nesladkanega)
– 125 g masla
– 300 g rjavega sladkorja
– 50 g sladkorja muscovado
– 170 g kondenziranega mleka (sladkanega, dobite ga tudi v tubi)

Priprava

1. V pekaču velikosti 20 x 25 cm namažemo stranice z maslom, nato ga obložimo s peki papirjem.

2. V kozici stopimo maslo, dodamo obe vrsti sladkorja in mešamo, da se stopita.

3. Dodamo kondenzirano mleko in arašidovo maslo ter nenehno mešamo približno 15 minut.

4. Karamelno zmes vlijemo v pekač in pustimo na zraku, da se strdi.

5. Peki papir narežemo na koščke želene velikosti, v katere bomo zavili karamele.

6. Z ostrim nožem narežemo karamele in jih zavijemo v pripravljene papričke.

Namig: Lahko dodamo nekaj več osebne note in na notranjo stran papirja napišemo sporočilo ali svoje ime, telefonsko številko … Ko bo obdarovanec odvijal papirček, bo prijetno presenečen.

Besedilo in recepti: Mirjam Grilc
Fotografija: Eva legiša

Poskusite še: Praznični sirup z okusom medenjakov

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana