Odprta Kuhinja

Kavni kolač

A+   A-
Se prileže po vroči juhi.



Za model premera 20 cm.

Sestavine


- 40 ml močne črne kave
- 30 ml kavnega likerja ali konjaka
- 60 ml pinjenca, 90 ml vode
- 50 g masla, jajce
- 150 g rjavega sladkorja
- 170 g mletih lešnikov
- 100 g bele mehke moke
- pol žličke sode bikarbone
- žlička mlete kave
- vaniljev sladkor
- obliv
- 150 g sira maskarpone
- 100 g sladkorja v prahu
- žlička mlete kave

Priprava


1. V kozico vlijemo vodo in dodamo maslo, segrevamo, da se stopi. Odstavimo, prilijemo kavo in liker ali konjak.

2. Moko, mlete lešnike, mleto kavo in sodo bikarbono med seboj dobro premešamo. Jajce penasto umešamo in mu dodamo sladkor, vaniljev sladkor ter prilijemo pinjenec. Premešamo in prilijemo še preostalo mešanico mokrih sestavin. Postopoma dodamo suhe sestavine in testo vlijemo v pomaščen pekač za kolač. Pečemo v pečici, ogreti na 170 stopinj, približno 45–50 minut. Pečen kolač preložimo na rešetko in pustimo, da se ohladi.

3. Obliv: siru maskarpone primešamo sladkor in mleto kavo. Dobro premešamo in ohladimo. Hladen kolač premažemo s kremo in postrežemo.

Besedilo in kuharija: Saša Drobnič Škrjanec
Fotografije: Jagababa.si

Preberite še: Popoln trik, da se kolač ne bo prijel modela za peko

Datum Objave: 30.11.2017 ob 08:11

Več iz te teme:

kolačmodeljagababajaga babapraznikiadvent

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja