Kolač z ribezom

Poletni kolač sladko-kislih okusov. Prileže se tudi s hladno stepeno sladko smetano ali grškim jogurtom.

Za pekač velikosti 10 x 29 cm.

Sestavine

– 100 g sladkorja
– 2 jajci
– 0,5 dl olja
– 120 g moke
– žlička in pol pecilnega praška

Nadev

– 200 g kremnega sira
– jajce
– 2 žlici sladkorja
– 2 žlici pšeničnega zdroba
– 80 g ribeza
– drobtine za posipanje pekača

Priprava

1. Pečico segrejemo na 175–180 stopinj Celzija.

2. Pekač namastimo in posujemo z drobtinami.

3. Sladkor in jajci penasto stepemo. Prilijemo olje, zmešamo, nato dodamo presejano moko s pecilnim praškom. Testo vlijemo v pripravljen pekač.

4. Posebej zmešamo kremni sir, jajce, sladkor in pšenični zdrob. Nadevamo na testo v pekaču. Posujemo z ribezom in z daljšo žlico (ki jo potisnemo do dna pekača) delamo kroge. Tako se sirova zmes lepo razporedi.

5. Pečemo 40–45 minut.

Priporočamo še: Presna borovničeva torta

Recept in fotografija: Ana Bulat

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana