Korenčkova juha s pšeničnim zdrobom

Slastna juhica, ki bo všeč tudi najmlajšim. Tudi poleti teknejo zelenjavne juhice, kajne?

Sestavine

– žlica oljčnega olja
– 4 srednje veliki korenčki, 1 čebula
– 1 l zelenjavne jušne osnove
– 2 pesti pšeničnega zdroba
– pest sesekljanega peteršilja in drobnjaka
– sol, poper po okusu
– kisla smetana
– črni sezam (dekoracija)

Priprava

1. Na olju popražimo sesekljano čebulo. Ko postekleni, dodamo nariban korenček, zalijemo z jušno osnovo, dodamo sesekljane začimbe in na šibkem ognju kuhamo 15 minut.

2. Ko je zelenjava kuhana, jo na hitro pretlačimo s paličnim mešalnikom (ni treba, da do gladkega).

3. Dodamo pšenični zdrob in kuhamo še 5 minut. Po potrebi juho zredčimo z vodo, če postane pregosta, in solimo ter popramo po okusu.

4. Postrežemo z žlico kisle smetane in črnim sezamom.

Priporočamo še: Osnovna pravila in prepovedi za bleščeče vinske kozarce

Recept in fotografija: Kristina Jug, Mitja Bezenšek/Vibrantplate.com

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana