Dušene kumare v hrenovi omaki

Gotovo je na vrtu še kakšna kumara.

Priprava 5 minut, čas kuhanja 10–15 minut.

Sestavine

– 2 večji kumari
– sol
– tanjši por (samo beli del)
– 4 stroki česna
– žlica oljčnega olja
– 1 dl vode
– 2–3 žlice kisle smetane
– svež ali suh koper
– 2 žlici pretlačene skute

Priprava

1. Droben por narežemo na manjše kose in stresemo v lonec.

2. Česen stremo in dodamo k poru. Prilijemo olje in pristavimo. Nad šibkim ognjem počasi pražimo, da česen zadiši.

3. Medtem hitro olupimo kumare, jih prerežemo po dolgem in z žlico (z ozko žlico za sladoled brez mehanizma, gre lažje) odstranimo semenje. Nato jih prečno narežemo na prst debele rezine. Stresemo v lonec k česnu in poru, kratko popražimo in prilijemo vodo.

4. Pokrijemo in počasi dušimo 5 minut.

5. Zdaj dodamo skuto in kislo smetano, solimo in kuhamo še nekaj minut, da se omaka zgosti.

6. Nazadnje potresemo s koprom in ponudimo kot prilogo k pečenemu krompirju in popečenemu ribjemu fileju.

Poizkusite še: Veganska lazanja

Fotografija: Krištof Koman

Mojca Koman
Mojca Koman

Vsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana