Polnjene zapečene paprike

Polnjene in zapečene.

Sestavine

– 4 mesnate paprike
– 100 g kuskusa
– voda
– manjša rdeča čebula
– 2 paradižnika
– 2 zeleni bučki
– 100 g parmezana
– nekaj vejic rožmarina
– sol, poper
– oljčno olje

Priprava

1. Paprike operemo, prepolovimo po dolžini in očistimo semen. Kuskus namočimo v vreli, slani vodi. Pečico segrejemo na 180 ºC. Čebulo, paradižnik in bučke narežemo na kockice in prepražimo na oljčnem olju, solimo in popramo, dodamo rožmarin.

2. Ko je zelenjava zmehčana, jo pomešamo s kuskusom. Z zmesjo nadevamo paprike, potresemo z naribanim parmezanom, pokapljamo z oljčnim oljem. Naložimo jih v pomaščen pekač in pečemo v ogreti pečici 20 minut.

Poizkusite še: Slivov kolač

Fotografija: Thinkstock

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana