Odprta Kuhinja

Kožarica na testeninah z omako iz paradižnikov

A+   A-
Kosilo za tiste dni, ko se poletje že poslavlja.


Sestavine


- 0,5 kg različnih mesnatih paradižnikov (volovsko srce, green pineapple, moserat) + pest najmanjših rdečih
- 2 stroka česna
- klobasa kožarica (na osebo vzamemo polovico)
- riževi polnovredni rezanci (za dva)
- 5 žlic oljčnega olja, sol in poper, šopek bazilike

Priprava


1. Za omako olupimo velike paradižnike in jih razrežemo na manjše koščke. Drobno narežemo še česen, dodamo nedozorela semena in cvetove bazilike, malo soli ter zmešamo z oljem in paradižniki. Pustimo na »toplem«, zunaj hladilnika, vsaj 2 uri, da se dobro prepoji. Večkrat lahko premešamo.

2. Medtem skuhamo (približno 20 minut) razparano (z nožem potegnemo po sveži klobasi, da prerežemo ovoj) klobaso. Nato ji olupimo kožo in vsebino raztrgamo z vilicami. Vodo, v kateri smo kuhali klobaso, prihranimo za juho kak drug dan! (Jaz jo zamrznem.)

3. Potem naredimo omako. Segrejemo posodo s paradižniki in pustimo, med mešanjem, da zavre. Kuhamo približno 15 minut, da tekočina povre in se okusi zgostijo. Pet minut pred koncem kuhanja dodamo še paradižničke.

4. Zavremo vodo in po navodilu na embalaži skuhamo rezance. Klobaso na hitro popečemo (kar brez olja) in »sestavimo« krožnika: naprej nalijemo omako, dodamo rezance, pokapamo z oljem in po vrhu naložimo še klobaso. Dober tek!
Poizkusite še: Danes za kosilo: pašta fižol

Fotografija in recept: Slavka Ilich
Datum Objave: 7.9.2018 ob 07:09

Več iz te teme:

paradižnikslavka ilich

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja