Kremna juha iz sladkega krompirja

Vse isto, samo druga glavna sestavina.

Sestavine

– 80 dag sladkega krompirja
– 2 dl smetane za kuhanje
– 2 žlici nasekljane čebule
– zelenjavna jušna osnova
– 0,3 dl oljčnega olja
– zdrobljeni lešniki za posip
– sol, peteršilj, mleti poper

Priprava

1. Na oljčnem olju popražimo grobo narezano čebulo, ko zadiši, dodamo olupljen in na majhne koščke narezan sladki krompir. Posolimo in popražimo.

2. Nato dolijemo zelenjavno jušno osnovo in sladki krompir skuhamo do konca, da se zmehča. Kuhanega zmeljemo s paličnim mešalnikom, dodamo smetano za kuhanje in začinimo s soljo in poprom po okusu.

3. Juho postrežemo z nasekljanimi lešniki in peteršiljem.

Priporočamo še: 15 receptov za jesenske juhe

Recept: Restavracija Le Batat
Fotografija: Tadej Regent

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana