Odprta Kuhinja

Kremna polenta z mletim belim tartufom

Odpri galerijo
A+   A-
Spokaj se, krompirjev pire – kremna polenta gre!


Nadvse pomembno je, da za pripravo polente uporabimo koruzni zdrob in ne instant polente, sicer se prikrajšamo za boljši okus in prijetnejšo aromo. Uporabimo mleti beli ali črni tartuf, ki ga je mogoče najti v bolje založenih trgovinah. Tartufato uporabimo le v res skrajnem primeru, z raznimi tartufovimi olji pa nikar ne žalimo uboge polente.

Kremna polenta z mletim belim tartufom



  • skodelica (okoli 2 dl) koruznega zdroba

  • 4 skodelice vode

  • pol žličke soli

  • 30 g masla

  • 130 g grojerja (ali drugega trdega sira)

  • 2 žlički mletega belega tartufa (v skrajni sili lahko zamenjamo z žličko tartufate)


Priprava


1. V lonec zlijemo vodo in frcnemo sol. Postavimo ga na močan ogenj.

2. Ko voda zavre, ogenj zmanjšamo, vanjo pa z metlico vmešamo koruzni zdrob.

3. Polento kuhamo po navodilih z embalaže – približno 30 minut, občasno premešamo.

4. Ko je kuhana, polento odstavimo in vanjo vmešamo najprej maslo in drobno nariban grojer, nato še mleti tartuf.
Priporočamo še: Zelenjavne priloge: 8 receptov za božično večerjo
Datum Objave: 23.12.2022 ob 15:12

Več iz te teme:

prilogepolentabožična večerjabeli tartud

Naročite se na e-novice:

Midva Kuhava
Midva kuhavaSva Tjaša Vede in Blaž Mikuljan. Kulinarika je področje, v katerem se najraje zadržujeva. Naj gre za zadovoljno prežvekovanje po oštarijah, navdušeno kulinarično brskanje med potepanjem ali pa usklajeno ustvarjanje na domačem kuharskem bojišču – vedno sva v nizki preži za novimi sestavinami, postopki in načini priprave jedi. Sva totalno nasprotje od tradicionalistov. Priprava tradicionalnih jedi ostaja domena najinih babic, saj jih povsem obvladata, z njimi pa naju tudi z veseljem razvajata. Ko pa se midva spraviva na tradicionalen recept, ga pošteno začiniva v svojem slogu. Sledite nama lahko na blogu midvakuhava.si.