Odprta Kuhinja

Kremna spomladanska juha s čemažem

A+   A-
Fantastična juhica!


Sestavine


- 100 g čemaža
- tanka mlada čebula z zelenjem
- nekaj listov blitve ali špinače
- za eno pest vršičkov kopriv
- pol kilograma krompirja
- jušna osnova (ali začimbe za zelenjavno juho)
- 50 g indijskih oreščkov
- ščepec mletega čilija
- malo naribanega muškatnega oreščka
- sol in poper
- oljčno olje

Priprava


1. Krompir olupimo in narežemo na manjše kocke. Skuhamo ga v jušni osnovi oziroma v vodi, ki smo ji dodali jušne začimbe.

2. Mlado čebulo narežemo na tanke kolobarje in jo skupaj z grobo nasekljanimi indijskimi oreščki popražimo na oljčnem olju, da malo zarumeni.

3. Stresemo jo v lonec h kuhanemu krompirju, eno žlico prepražene čebule z indijskimi oreščki prihranimo. Čemaž, koprive in blitvo vmešamo v vročo juho, začinimo in odstavimo. Ni treba več kuhati.

4. Zmešamo s paličnim mešalnikom ali v blenderju, če je juha pregosta, jo razredčimo z jušno osnovo. Razdelimo v dve skodelici in okrasimo s prihranjeno praženo čebulo. Ponudimo s popečenim belim kruhom.
Poizkusite še: Hitri avokadov toast

Fotografija: Hana Splichal
Datum Objave: 27.3.2019 ob 10:03

Več iz te teme:

veganskojuhačemaž

Naročite se na e-novice:

Beba SplichalAvtor na portalu Odprta kuhinja