Odprta Kuhinja

Kremne rezine

A+   A-
Le kdo se lahko upre sočnim in dišečim kockam s kremnim sirom?


Sestavine


Podlaga
- 70 g ameriških orehov (pekanov)
- 180 g piškotov speculaas
- žlica moke
- 60–70 g masla (stopljenega)

Nadev
- 210 g kremnega sira philadelphia
- 110 g sladkorja
- žlička vanilje v prahu
- 40 g kisle smetane
- 2 jajci
- 1,5 dl sladke smetane

Priprava


1. Pečico ogrejemo na 175 stopinj Celzija.

2. Za podlago damo v mešalnik pekane, piškote in moko. Dobro zmeljemo. Dodamo še stopljeno maslo in spet dobro premešamo. »Testo« pretresemo v pekač (10 x 29 cm) in podlago dobro pritisnemo ob dno. Pečemo 10 minut in vzamemo iz pečice.

3. Za nadev z ročnim mešalnikom gladko zmešamo kremni sir, sladkor, vaniljo in kislo smetano. Z metlico ročno vmešamo še jajci, premešamo in nadev vlijemo na pripravljeno podlago. Pečemo na 160–170 stopinjah približno 40 minut.

4. Pečeno ohladimo, narežemo na kocke in okrasimo s stepeno sladko smetano.

Opomba: Vse sestavine za nadev naj bodo ogrete na sobno temperaturo.

Fotografija in recept: Ana Bulat

Preberite še: Kako naredimo karamelno pokovko

Datum Objave: 8.1.2018 ob 10:01

Več iz te teme:

sladicareceptsladkokolačpreprostoideja za sladicokremne rezinetortice

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja