Krompir s klobaso iz pečice

Ko ne vemo, kaj mesnega pripraviti, nam lahko na pomoč priskočijo klobase.

Sestavine za 4 osebe

– 1 kg krompirja
– 2 para kranjskih klobas
– 500 g zrelega paradižnika ali ena pločevinka pelatov
– 1 čebula
– 3 stroki česna
– šopek bazilike
– sol, poper, olje
– 200 g naribanega sira

Priprava

1. Pečico segrejemo na 200 stopinj.

2. Krompir olupimo in narežemo na tanka kolesca. V manjši količini slane vode ga napol skuhamo.

3. Klobase narežemo na manjše kose. Česen nasekljamo.

4. Čebulo drobno narežemo in svetlo popražimo na olju. Dodamo še klobase in med mešanjem pražimo nekaj minut. Dodamo česen, sol in poper ter pražimo, da česen zadiši. Na vrsti je še paradižnik, nato pa vse skupaj kuhamo 10 minut.

5. Krompir odcedimo in ga razporedimo po namaščenem pekaču. Potresemo ga z baziliko in vse skupaj prelijemo z omako iz klobas in paradižnika.

6. Potresemo še s sirom in pečemo približno 20 minut.

Priporočamo še: Kolač z ribezom

Fotografija je simbolična: Getty Images/iStockphoto

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana