Odprta Kuhinja

Krompirjev kruh

Round loaf of bread in the hands of a woman
Odpri galerijo
A+   A-
Za popestritev domače peke kruha.


Sestavine


- 1 kg polbele moke
- 40 dag krompirja
- 4 dl mlačne vode
- 0,5 dl olja, 1 dag sladkorja
- 4 dag kvasa, 3 dag soli

Priprava


1. Olupljen kuhan krompir pretlačimo, ga zmešamo s krompirjevko in nekoliko ohladimo.

2. Moki primešamo sol, pretlačen krompir, kvasni nastavek zamešamo v testo, nazadnje pa dodamo še olje.

3. Testo pustimo vzhajati.

4. Ko je dovolj vzhajano, ga pregnetemo, naredimo hlebček in spet vzhajamo.

5. Ko je testo dovolj vzhajano, naredimo hlebček, ga položimo v namazan pekač, premažemo z vodo, zarežemo ter pečemo v vroči pečici eno uro pri 190 do 200 °C.
Priporočamo še:  Klasična paradižnikova omaka, ki jo mora znati skuhati prav vsak

Recept in besedilo: Kati Mravinec
Fotografija: Thinkstock
Datum Objave: 14.8.2018 ob 06:08

Več iz te teme:

kruhkrompir

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja