Krompirjev kruh
Odpri galerijo
A+ A-
Za popestritev domače peke kruha.
Sestavine
- 1 kg polbele moke
- 40 dag krompirja
- 4 dl mlačne vode
- 0,5 dl olja, 1 dag sladkorja
- 4 dag kvasa, 3 dag soli
Priprava
1. Olupljen kuhan krompir pretlačimo, ga zmešamo s krompirjevko in nekoliko ohladimo.
2. Moki primešamo sol, pretlačen krompir, kvasni nastavek zamešamo v testo, nazadnje pa dodamo še olje.
3. Testo pustimo vzhajati.
4. Ko je dovolj vzhajano, ga pregnetemo, naredimo hlebček in spet vzhajamo.
5. Ko je testo dovolj vzhajano, naredimo hlebček, ga položimo v namazan pekač, premažemo z vodo, zarežemo ter pečemo v vroči pečici eno uro pri 190 do 200 °C.
Priporočamo še: Klasična paradižnikova omaka, ki jo mora znati skuhati prav vsak
Recept in besedilo: Kati Mravinec
Fotografija: Thinkstock
Datum Objave: 14.8.2018 ob 06:08