Lešnikove kocke, ki navdušijo

Fine, sočne in dišeče, posebej primerne za ljubitelje lešnikovih namazov.

S praženimi lešniki bodo še boljše. Pa dober tek!

Sestavine

– 180 g mletih lešnikov
– žlica kakava v prahu
– žlička pecilnega praška
– 3–4 žlice rjavega sladkorja
– vaniljev sladkor, žlica medu
– 3 jajca, 3 žlice rastlinskega olja
– 70 g grobo sesekljane temne čokolade

Priprava

1. Pečico ogrejemo na 175 stopinj Celzija.

2. Pekač namastimo z maslom in obložimo s papirjem za peko. Papir naj pri dveh robovih gleda ven, saj bomo pečeno testo laže vzeli iz pekača.

3. V manjši posodi zmešamo vse suhe sestavine: mlete lešnike, kakav v prahu in pecilni prašek.

4. Posebej penasto stepemo rjavi sladkor, vanili sladkor in jajca. Dodamo še žlico medu in rastlinsko olje. Spet premešamo in počasi dodamo vse suhe sestavine. Stepemo ravno toliko, da so sestavine dobro premešane (in zmes ostane puhasta). Na koncu ročno vmešamo še temno čokolado. Vlijemo v pripravljen pekač in pečemo približno 30–35 minut.

5. Ohlajeno posujemo sladkorjem v prahu ali kakavom ter postrežemo narezano na kocke.

Namig: Če imate možnost, cele lešnike najprej prepražite in nato zmeljite v moko. Tako bo okus lešnikov še močnejši.
Priporočamo: Kaj nam o kakovosti jajca sporoča rumenjak

Fotografija in recept: Ana Bulat

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana