Lešnikovi piškoti s kakavom

Fini, okusni piškoti, ki pozdravljajo jesen.

Sestavine

– 290 g moke (240 bele in 50 g pirine)
– 2 žlici kakava v prahu
– 50 g mletih lešnikov
– 70 g nasekljanih suhih fig
– 1/2 žličke cimeta
– 1/3 žličke pecilnega praška
– 130 g masla
– 100 g sladkorja
– jajce
– rjavi sladkor

Priprava

1. Skupaj zmešamo moko, kakav v prahu, mlete lešnike, nasekljane suhe fige, cimet in pecilni prašek.

2. V posebni posodi stepemo maslo, sladkor in jajce. Dodamo vse suhe sestavine in ugnetemo testo. Oblikujemo ga v podolgovat valj, ga dobro zavijemo v prozorno folijo in pustimo počivati v hladilniku vsaj eno uro.

3. Delovno površino posujemo z rjavim sladkorjem in spočito, ohlajeno testo povaljamo v njem. (Tako bodo piškoti po robovih dobili hrustljavo skorjico.)

4. Testo narežemo na centimeter široke kolute – piškote –, ki jih polagamo na pekač, obložen s papirjem za peko. Pečemo pri 175 stopinjah Celzija približno 12–14 minut.

Preberite še: Pet mitov o sadju, ki jih ne gre upoštevati

Recept in fotografija: Ana Bulat

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana