Odprta Kuhinja

Limonov kolač

A+   A-
Ni decembra brez limone.



Za model premera 20 cm.

Sestavine


- 170 g grškega jogurta
- 90 ml oljčnega ali sončničnega olja
- jajce
- 50 ml limoninega soka
- naribana lupinica dveh limon
- 80 g bele mehke moke
- 70 g mletih mandljev
- 120 g sladkorja
- vrečka vaniljevega sladkorja
- 1,5 žličke pecilnega praška

Obliv
- 60 g sladkorja v prahu
- čajna žlička limoninega soka
- granatno jabolko za posip

Priprava


1. Jajce penasto umešamo, dodamo sladkor, jogurt, olje, sok in lupinico limone. Vse skupaj dobro premešamo. Moko, mand­lje in pecilni prašek med seboj dobro pomešamo in postopoma dodajamo k mokrim sestavinam.

2. Testo vlijemo v pomaščen pekač in pečemo na 170 stopinjah 45–50 minut. Pečen kolač preložimo na rešetko in ohladimo.

4. Obliv: sladkorju v prahu primešamo žličko limoninega soka, dobro premešamo in oblijemo kolač. Preden ponudimo, dekoriramo še z granatnim jabolkom.
Namig: Vsi kolači so najboljši, če jih postrežemo in pojemo še isti dan, ko smo jih spekli.

Besedilo in kuharija Saša Drobnič Škrjanec

Fotografije Jagababa.si

Preberite še: Popoln trik, da se kolač ne bo prijel modela za peko

Datum Objave: 6.12.2017 ob 07:12

Več iz te teme:

kolačjagababajaga bababožičadventlimonov kolač

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja