Odprta Kuhinja

Losos na žaru s pehtranovo smetano

Odpri galerijo
A+   A-
Da ne bo na žaru samo meso in pehtran samo v potici.


Sestavine


- 800 g svežega lososovega fileja
- sol, poper
- svež koprc
- limona
- 3 žlice oljčnega olja
- 30 ml vinjaka
- pol lončka kisle smetane
- sok polovice limone
- 2 vejici svežega pehtrana

Priprava


1. Lososov file natremo s koprcem, poprom in limonino lupinico. Premažemo ga z oljčnim oljem in prelijemo z vinjakom. Zapremo v posodo in pustimo čez noč, da se marinira.

2. Tik pred pečenjem (ali med njim) ga še natremo s soljo in spečemo v pokritem žaru, s kožo navzdol. Pečemo 10–20 minut, odvisno od debeline fileja in razgretosti žara.

3. Zraven postrežemo smetano, ki smo ji dodali limonin sok in na drobno nasekljan pehtran.
Preberite še: Tri ideje za pripravo brizganca

Fotografija in recept: Saša Drobnič Škrjanec, Jagababa.si
Datum Objave: 26.7.2018 ob 06:07

Več iz te teme:

žarlosospehtran

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja