Odprta Kuhinja

Mafini z gozdnimi sadeži

A+   A-
Tokrat pečemo klasične, a zato nič manj slastne mafine.


Da bodo jutra slajša (dajte kakšnega na stran še za ponedeljek, za sladek začetek tedna). Pa dober tek!

Sestavine


- 180 g moke
- 70 g mletih mandljev
- 2 žlički pecilnega praška
- 120 g sladkorja
- vaniljev sladkor
- 2 jajci
- 0,7 dl olja
- 170 g grškega jogurta (ali drugega polnomastnega jogurta)
- 150 g zamrznjenih gozdnih sadežev (borovnice, robide, maline)

Drobljenček (za kapico mafina):
- žlica sladkorja
- 40 g masla
- 3 žlice moke
- 1/2 žličke cimeta
- papirčki za mafine

Priprava


1. Pečico ogrejemo na 175 stopinj Celzija.

2. Za drobljenček z rokami pregnetemo sladkor, moko, maslo in cimet. Ko nastanejo večje drobtinice, postavimo na stran.

3. V posodi zmešamo moko, mandlje in pecilni prašek. Penasto stepemo sladkor, vaniljev sladkor in jajci. Dodamo olje in jogurt. Premešamo in počasi dodajamo suhe sestavine. Na koncu ročno vmešamo še zamrznjene gozdne sadeže.

4. Pekač za mafine obložimo s papirčki in jih nadevamo s pripravljeno maso. Vsakega potresemo z malce drob­ljenčka. Pečemo jih 25 minut.
Preberite še: Ananasovi kozarčki

Recept in fotografija: Ana Bulat
Datum Objave: 6.5.2018 ob 06:05

Več iz te teme:

jagodemafini

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja