Odprta Kuhinja

Majonezna presna solata z jabolki

A+   A-
Odlična priloga.


Sestavine


- jabolko, korenček
- kos gomoljne zelene
- majoneza
- limonov sok
- sol in poper

Priprava


1. Zelenjavo in jabolko očistimo in narežemo na zelo drobne kockice, še manjše kot za francosko solato. (Če pripravljamo večje količine, vse raje grobo naribamo, je precej manj zamudno.)

2. Sproti dajemo v skledo, v kateri je limonov sok, pomešan z malo vode, da ostanejo sestavine čvrste in obdržijo barvo.

3. Pred serviranjem pripravljeno zelenjavo in jabolko odcedimo na cedilu, zmešamo z majonezo ter solimo in popramo po okusu.

Fotografija: Hana Splichal

Poizkusite še: Trojni čips

Datum Objave: 30.12.2017 ob 08:12

Več iz te teme:

vegetarijanskopiškotiBebahanasplichal

Naročite se na e-novice:

Beba SplichalAvtor na portalu Odprta kuhinja