Mandljeve energijske kroglice

Zabavne in preproste kroglice za hiter in zdrav energijski prigrizek, brez glutena in na rastlinski osnovi!

Za pripravo porabimo pulpo mandljev, ki nam ostane od priprave mandljevega mleka. Za približno 18 kroglic.

Sestavine

– lonček (2,5 dl) ostankov pulpe mandljev (če je nimamo, lahko sesekljamo lonček namočenih in olupljenih mandljev)
– lonček mehkih datljev, 0,5 lončka kokosove moke
– 2 žlički kakava, žlička kokosovega olja (stopimo)
– krhelj pomaranče, ščepec soli
Okras
– 2 žlički kokosove moke (fino mlete)
– 2 žlički kakava v prahu, 2 žlički cimeta

Priprava

1. Mandljevo pulpo in datlje damo v multipraktik in zmeljemo, da nastane homogena zmes.

2. Dodamo kokosovo moko, kakav, kokosovo olje, krhelj pomaranče in ščepec soli. Spet zmeljemo, da se dobro poveže. Po potrebi strojček vmes ustavimo in testo postrgamo s sten mešalne posode. Nastati mora lepljivo testo, ki bo obdržalo obliko.

3. Testo iz mešalnika preložimo v posodo. Odvzamemo za oreh testa, ga stisnemo skupaj in zvaljamo v kroglico. To postavimo na krožnik in nadaljujemo, dokler ne porabimo vsega.

4. Kroglice lahko okrasimo tako, da jih povaljamo v fino mleti kokosovi moki, kakavu ali cimetu.

5. V hladilniku jih lahko v nepredušno zaprti posodi hranimo do teden dni.

Priporočamo še: Sadni jogurtovi kozarčki z granatnim jabolkom

Recept in fotografija: Vibrant plate

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana