Mandljevi rogljički

Nikoli ne razočarajo.

Priprava 10 minut, počitek vsaj pol ure, čas peke 8–10 minut.

Sestavine

– 200 g moke
– za noževo konico pecilnega praška
– vrečka vaniljevega sladkorja
– 100 g sladkorja v prahu
– 50 g mletih mandljev
– 120 g masla
– 2 rumenjaka

Priprava

1. V posodo damo moko, pecilni prašek, sladkor v prahu, vaniljev sladkor in mandlje. Dobro premešamo.

2. Dodamo maslo v koščkih in ga s prsti dobro pomešamo med moko. Zdaj dodamo še rumenjaka, premešamo, zmes zvrnemo na delovno površino ter hitro zgnetemo testo. Ovijemo ga s folijo ali vstavimo v vrečko ter pospravimo v hladilnik za pol ure.

3. Iz ohlajenega testa oblikujemo za prst debele svaljke in jih narežemo na 5–7 cm in zapognemo v rogljičke. Položimo jih na pekač s papirjem za peko in v ogreti pečici pečemo 7–10 minut, da rahlo porjavijo.

Različica: Mandlje nadomestimo z lešniki, orehi ali kokosovo moko. Za povsem vaniljeve rogljičke mandlje nadomestimo z moko, uporabimo pa tudi dve vrečki vaniljevega sladkorja ali z burbonsko vaniljo odišavljen sladkor. Če želimo sladkorne, še tople povaljamo v sladkorju v prahu. Sicer jih okrasimo tako, da konca potopimo v čokoladni obliv, potresemo z mrvicami, oreščki …
Koristen nasvet: Pri svaljkanju malce pritiskamo testo ob delovno površino, da se povsem gladko oblikuje in ne razpada.
Priporočamo: Natisnite si našo brezplačno predlogo za ustvarjanje adventnih koledarjev

Fotografija: Krištof Koman

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana