Mandljevo – kokosov kolač brez moke s čokolado

Preprosta sladica iz sestavin, ki jih imate gotovo v shrambi.

Dodali smo ji temno čokolado kot piko na i. Sočna, preprosta in odličnega okusa.

Za pekač premera 19 cm.

Sestavine

– 150 g mletih mandljev
– 60 g kokosa
– 2 ščepa soli
– žlica čičerkine moke (lahko tudi riževe, koruzne)
– 70 g sladkorja, 3 jajca
– 1/2 žličke vanilje v prahu ali 2 zavitka vaniljevega sladkorja
– 110 g masla (stopljenega)
– 50 g rozin
– 2–3 žlice ruma
– 0,5 dl tople vode
– žlica sladkorja, žlica ruma
– temna čokolada

Priprava

1. Pekač namastimo in na dno položimo peki papir.

2. Rozine stresemo v rum in pustimo stati vsaj pol ure.

3. V posodi zmešamo mandlje, kokos, sol in čičerkino moko.

4. Sladkor, vaniljo in jajci stepemo ravno toliko, da začne zmes dobivati svetlo rumeno barvo (približno 2 minuti). Primešamo stopljeno (in ohlajeno) maslo in počasi dodamo suhe sestavine. Vmešamo še rozine in vlijemo v pekač. Pečemo pri 180 stopinjah Celzija 35–40 minut.

5. Pečen kolač takoj prelijemo z mešanico vode, sladkorja in ruma. Pustimo, da se vpije in malce ohladi. Po želji prelijemo še s stopljeno čokolado.

Poizkusite še: Ocvrte kruhove rezine z jagodami

Fotografija: arhiv Delo

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana