Odprta Kuhinja

Marcipanovi klobučki

Odpri galerijo
A+   A-
Z lešnikovim nadevom.

 

 


Za 35–40 piškotkov. Priprava testa: 10 minut; počitek v hladilniku: 2 uri; oblikovanje piškotov: 15 minut; čas peke: 12 minut.

 

 

 

Sestavine


Testo
- 250 g moke, 125 g masla, 100 g sladkorja v prahu, ščep soli
- jajce, lupinica cele limone
Nadev
- 75 g marcipana, 50 g sladkorja
- 2 žlici ruma, 60 g mletih lešnikov
- 4 žlice mleka, 2 žlici sladke smetane
Okras
- 100 g marelične marmelade, žlica limoninega soka
- 40–50 g celih lešnikov

 

 

Priprava


1. Zmešamo moko, sol, sladkor, maslo, da dobimo »drobtine«.

2. Vmešamo jajca, lupinico limone in oblikujemo hlebček krhkega testa, ga zavijemo v folijo in hladimo v hladilniku 2 uri. Medtem v posodico naribamo ali nadrobimo marcipan, dodamo mleko, rum, smetano, sladkor in lešnike. Gladko premešamo in nadev prihranimo na hladnem.

3. Pečico vklopimo na 180 stopinj, dva pekača obložimo s papirjem za peko.

4. Spočito testo tanko razvaljamo kot za krhke piškote. Izrežemo kroge z nazobčanim robom s premerom približno 6 cm. Na sredino vsakega naložimo nadev v velikosti lešnika, nato robove kroga privzdignemo, da dobimo trikotni klobuček.

5. Pripravljene piškote zlagamo na pekač s papirjem za peko, postavimo v segreto pečico in pečemo 12 minut. Pečene preložimo na mrežico.

6. Za okras v kozici segrejemo marmelado in jo razredčimo z limonovim sokom. Vrh ohlajenega piškotka prelijemo z oblivom in v vsakega vtisnemo lešnikovo jedrce.

 

 

Priporočamo: Natisnite si našo brezplačno predlogo za ustvarjanje adventnih koledarjev


Fotografija: Krištof Koman

 

Datum Objave: 30.11.2018 ob 20:11

Več iz te teme:

piškotilešnikilešnikovi klobučki

Naročite se na e-novice:

Mojca Koman
Mojca KomanVsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.