Mašinski piškoti

Kupljeni se ne morejo primerjati z doma pečenimi.

Sestavine

– 1,5 kg mehke bele moke
– 6 jajc, 400 g sladkorja, 1 dl mleka
– 500 g masla sobne temperature
– 2 vrečki vaniljevega sladkorja
– 2 vrečki pecilnega praška
– naribana limonina lupina
– semena 2 vaniljevih strokov

Priprava

1. V veliko posodo presejemo moko in ji dodamo vse druge sestavine. Z električnim mešalnikom vse skupaj dobro premešamo, da nastane testo.

2. Na pult ali debelejšo leseno desko vpnemo malo ročno mesoreznico, opremimo jo z nastavkom za piškote in skozenj »zmeljemo« piškote.

3. Trakove tako pripravljenega testa polagamo v pekač, obložen s peki papirjem, in jih na 180 stopinjah spečemo toliko, da vršički malo porjavijo.

Namig: Če želimo temne piškote, lahko v testo dodamo žlico grenkega kakava, malo posebni z vijoličastim nadihom in trendovski pa bodo z dodatkom žlice aronije v prahu.
Priporočamo: Natisnite si našo brezplačno predlogo za ustvarjanje adventnih koledarjev

Fotografija in recept: Saša Drobnič Škerjanec, Jagababa.si

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana