Medena srca s kandiranim sadjem

Sestavine za 50 kosov.

Sestavine

– 250 g medu, 125 g masla ali margarine
– 2 žlici limonovega soka
– 75 g drobno sesekljanega citronata (kandirane limonine lupine)
– 75 g drobno sesekljanega oranžata (kandirane pomarančne lupine)
– 125 g mletih lešnikov
– naribana lupina 1/2 ekološke pomaranče
– po 1/2 žličke mletih klinčkov, cimeta, vanilje, muškatnega oreščka in kardamoma (ali vrečka začimb za medenjake)
– 350 g pirine moke, žlička sode bikarbone
Obliv
– 200 g čokoladnega obliva, 75 g belega čokoladnega obliva

Priprava

1. Med in maslo segrejemo in zmešamo. Lešnike, citronat, oranžat, pomarančno lupino, začimbe, moko in sodo bikarbono stresemo v skledo. Vmešamo mešanico medu in masla in vgnetemo gladko testo. Pustimo stati čez noč.

2. Pečico segrejemo na 180 °C. Testo razvaljamo pol centimetrov debelo. Z modelčkom izrežemo srca in jih polagamo na pekač, obložen s papirjem za peko. Pečemo jih 8 do 10 minut.

3. V vodni kopeli v ločenih posodah segrejemo mlečno in belo čokolado. Srčke pomakamo v mlečno čokolado, nato jih dekorativno okrasimo z belo čokolado, ki smo jo nadevali v tulec iz papirja za peko.

4. Srčke shranimo v zaprti posodi, plasti med seboj ločimo s papirjem za peko.

Priporočamo: Natisnite si našo brezplačno predlogo za ustvarjanje adventnih koledarjev

Fotografija: Mateja Reš

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana