Odprta Kuhinja

Melona in avokado

A+   A-
Za predjed.


Sestavine


- dišeča zrela melona
- 2 avokada
- limonov sok
- ščep soli
- žlica agavinega sirupa ali med blagega okusa
- lističi mete

Priprava


Melono razpolovimo in z žličko odstranimo semena. Olupimo jo in narežemo na koščke v velkosti grižljaja. Polovico limonovega soka zmešamo z agavinim sirupom in celimi lističi mete ter prelijemo čez narezano melono. Postavimo v hladilnik. Razpolovimo in olupimo avokado. Če je čvrst, ga narežemo na koščke, mehkega pretlačimo z vilicami ali v majhnem blenderju. Avokado čim prej zmešamo s preostankom limonovega soka in rahlo solimo. Melono in avokado naložimo na servirni krožnik ali v nizko skledo in zanimivo kombinacijo okusov takoj ponudimo.

Naslovna fotografija: Hana Splichal

Preberite še: Sadje, ki izginja
Datum Objave: 13.9.2017 ob 09:09

Več iz te teme:

avokadoveganskovegetarijanskosadjemelonapredjed

Naročite se na e-novice:

Beba SplichalAvtor na portalu Odprta kuhinja