Odprta Kuhinja

Mini burgerji po maroško

Odpri galerijo
A+   A-
Nekaj novega in odličnega!



Jagnječji burgerji s kombinacijo koriandra, mete in mlade čebule so me resnično fascinirali. Recept je preprost in ni možnosti, da naredimo kakšno večjo napako.

Sestavine


- 800 g mletega ovčjega mesa
- 2 mladi čebuli, sveži listki mete
- žlička dimljene mlete paprike
- 1 ½ žličke koriandra v zrnu
- sol in poper po okusu

Priprava


1. V večjo posodo damo mleto ovčje meso. Na čisto majhne rezine narežemo oprano mlado čebulo in jo dodamo mletemu mesu. V terilniku zdrobimo zrna koriandra in jih stresemo k mesu. Dodamo še papriko, sol in poper. Vse skupaj pregnetemo, da se čebula in druge sestavine dobro premešajo.

2. Nato z rokami oblikujemo 12 mini burgerjev in jih spečemo na žaru.

3. Postrežemo jih s humusom, narezanim paradižnikom in pita kruhki in vse skupaj potresemo s svežimi listi mete in koriandra.
Preberite še: Kako očistiti žar?

Fotografija in recept: Daniel Vincek
Datum Objave: 3.5.2018 ob 07:05

Več iz te teme:

burgerMarokojagnjetina

Naročite se na e-novice:

Daniel VincekAvtor na portalu Odprta kuhinja