Mlečni močnik

Kultna jed vsakega otroštva.

Sestavine

– 100 g moke, 1 jajce
– 1/2 l mleka
– ščep soli, maslo

Priprava

1. V posodo damo moko, ščepec soli in jajce. Z vilicami mešamo toliko časa, da dobimo majhne svaljčke oziroma žgančke. Če so preveliki, jih natrgamo in posvaljkamo z rokami. Če imamo rajši bolj drobne, pa dodamo še malce moke.

2. Žgančke damo na sito in otresemo odvečne moke. V kozici segrejemo malo masla in jih na hitro popražimo.

3. Zavremo mleko, dodamo pražene žgančke in jih kuhamo dobrih 10 minut (odvisno od velikosti). Pazimo, da nam mleko ne prekipi.

4. Kuhane damo v lonček in postrežemo.

Poizkusite še: Skutno kvašeno pecivo z breskvami in makovo kapo

Besedilo in fotografija: Ana Bulat

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana