Odprta Kuhinja

Na žlico: najboljša kremna koromačeva juha

Odpri galerijo
A+   A-
Presenetljivo božanska!


Sestavine


- 100 g indijskih oreščkov
- 2 koromača, narezana podolgem
- 500 g krompirja, olupljenega in narezanega na trakove
- 1 jabolko, očiščeno in narezano na krhlje
- 2 žlici oljčnega olja
- 1,8 do 2 l vode
- sol

Priprava


1. Pečico segrejemo na 200 stopinj.

2. Indijske oreščke namočimo v vodo.

3. Na pekač, obložen s peki papirjem, dodamo koromač, krompir in jabolko. Pokapljamo z oljčnim oljem in premešamo. Vse skupaj pečemo približno pol ure.

4. Pečeno zelenjavo zmešamo z vodo in blendamo do homogene kremaste teksture.

5. Prelijemo v lonec, segrejemo in solimo. Če je juha pregosta, dodaj še malo vode.
Namig: Juho lahko dodatno začinimo z oljčnim oljem.

Recept: Klara Avsenik, Curry and Love.

Poskusite še: mineštra s čičeriko, sladkim krompirjem in pestom
Datum Objave: 16.10.2018 ob 09:10

Več iz te teme:

juhe in enolončnicekrompirjuhana žlicokremna juhakoromačkoromačeva juhajabolko

Naročite se na e-novice:

Klara AvsenikAvtor na portalu Odprta kuhinja